Opladen als HSP doe je met rust èn plezier

“Oh, wat doe je weer serieus.” Iets wat ik wel vaker hoor. En ja, het klopt. Ik ben best veel en vaak serieus. Omdat ik me daar prettig bij voel en omdat het bij me past.

 

Als hooggevoelig persoon hou ik van diepgang en dan heb je het nou eenmaal niet lang over koetjes en kalfjes. Als ik met iemand praat luister ik met aandacht en belangstelling: ik neem diegene (je voelt hem vast al aankomen) serieus 😊 En dat is geen opgave voor me, voor mij is dat de normaalste zaak van de wereld, ik voel me er fijn bij.

 

Maar net zo graag schud ik het serieuze even van me af. Ik geniet er heel erg van om te lachen en om uitgelaten te zijn. Niet voor niets is ‘humor’ een van mijn kernwaarden, ook tijdens mijn coachgesprekken. Het is fijn en bevrijdend om te ontladen met een grapje of om met een lach ergens de scherpe kantjes af te halen.

Veel HSP tips voor ontprikkelen, bijkomen en opladen zijn gericht op het vinden van rust en ontspanning. Wat echter net zo belangrijk is, is de positieve energie die je van plezier krijgt.

 

Bij ons thuis is de pret van de kinderen vaak aanstekelijk. Rare gezichten trekken, moppen tappen, verkleden, uit ons dak gaan op muziek, plezier hebben tijdens een bordspel, mijn glimlach om hun schaterlach of meegaan in hun slappe lach. Ook de poezen toveren regelmatig een lach op ons gezicht als ze als een malle door het huis galopperen of ze zich weer eens in een doos hebben gewurmd.

 

Ook met mijn volleybal team is het lachen geblazen. Of we nou op weg zijn naar een late wedstrijd, een teamuitje hebben of gewoon tijdens de training. Grapjes vliegen over en weer en we hebben veel lol met elkaar. En zelfs tijdens mijn wekelijkse en toch wel serieuze Qigong les is er ruimte voor een lach!

 

Het is heerlijk om plezier te maken en je blij en gelukkig te voelen. Het kan op zoveel verschillende manieren. Dansen, zingen, lachen, spelen…

 

Waar haal jij plezier uit in je dagelijks leven? Laat het me hieronder weten! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.